[Puterea sufletului ]
Acasă » 2014 » Decembrie » 29 » Cateva zile ne mai desparte de 2015 !!!
11:26 AM
Cateva zile ne mai desparte de 2015 !!!

Cateva zile si pasim in noul an. Imi place sa cred ca privim noul an cu incredere, cu credinta si speranta. Lasand tot ce a fost urat in urma. Imi place sa cred ca asa vom face. Si vreau sa cred ca ne dorim sa fim mai buni, mai frumosi, mai increzatori desi viata ne pune deseori la incercari de neimaginat. Dar suntem puternici, da? Daca despre 2013 am spus ca a fost anul lacrimilor. 2014 a fost anul experientelor. Anul invatamintelor. A fost anul care mi-a adus multe lacrimi de tristete dar si multa fericire, acum la sfarsit de an. 
A fost anul in care am realizat ca sunt cu adevarat apreciata, respectata, iubita de oameni frumosi, insa a fost si anul in care mi-am pierdut total increderea in oameni, in frumos, uneori...in speranta. 
A fost anul in care eu am simtit ca nu am noroc, dar pe sfarsit...am inteles cat de norocoasa sunt, desi priveam neputincioasa catre oameni, catre lucruri pe care nu le puteam schimba. A fost anul in care am fost martora celui mai urat cosmar, am privit cum oamenii dragi pleaca la Dumnezeu iar eu nu pot face nimic, raman cu sufletul impietrit cu lacrimile inghetate, cu durerea si golul ce nu-l va umple nimeni niciodata. Nu stiu cat de repede a zburat timpul de cand mi-am pus ultima dorinta, dar imi amintesc ca mi-am dorit fericire pentru oamenii din viata mea, si au avut si sunt fericiti, insa mi-am mai dorit sa vad ca oamenii nu ranesc, nu se ranesc cu usurinta, mi-am dorit sa vad mai multa bunatate, mai multa rabdare, sa vad ca isi recunosc greselile, sa ceara iertare, dar n-au facut-o, iar eu am descoperit fata oamenilor asa cum nu mi-as fi dorit sa o vad. Au fost momente cand imi doream sa raman naiva, sa nu realizez ce vad, sa fie un simplu cosmar...dar viata mi-a aratat oamenii fara masti. Desi mi-am dorit sa fie doar frumos in jurul meu, am realizat intr-un final ca eu deseori...cer lucruri imposibile. Suntem diferiti, iar eu am învățat să zambesc în ciuda amărăciunii din suflet și să sper în ciuda problemelor. 
Am învățat să privesc la ziua de mâine cu credință și optimism. Și am mai învățat că e greu să depășești totul de unul singur dar nu imposibil. 
Am invatat sa las oamenii sa plece, chiar de mi-au luat bucati din suflet, chiar de m-au lasat in genunchi fara speranta ca ma voi ridica, i-am privit cum plecau stiind ca asta isi doresc, stiind ca desi am sufletul plin de iubire, iubirea mea nu era ceea ce ei isi doreau, asa i-am lasat sa plece. 
Am invatat sa iert desi oamenii m-au tradat, dezamagit, i-am iertat pentru a primi linistea in suflet.
Am invatat si am acceptat ca nimeni nu ma poate ajuta daca eu refuz sa ma ajut, ca totul depinde de vointa mea, de puterea mea de a o lua din nou si din nou...catre un alt drum, catre un alt suflet, catre o noua speranta...
Am invatat ca orice s-ar intampla in viata mea, viata continua sa mearga. 
Am realizat ca sunt un om puternica, nu am stiut asta pana nu am fost abandonata, parasita de oamenii dragi. 
Nu am stiut cat sunt de puternica cand durerea imi mutilase sufletul dar eu continuam sa arat zambete oamenilor. 
Am inteles ca nu sunt singura, ca sunt inconjurata de oameni care ma iubesc cu adevarat, dar inca nu am invatat sa le cer ajutorul cand am nevoie, le spun ca sunt bine cand sufletul urla de durere, poate pentru ca ii iubesc prea mult si nu doresc sa-i impovarez cu durerile mele. 
Am inteles ca” timpul se scurge cu nepăsare, iar „mâine ” nu este promis niciunuia dintre noi, că momentul prezent este tot ce avem și tot ce ne trebuie în călătoria noastră numită „viață ”.
Daca am gresit?! Da. Stiu ca am facut greseli. Am gresit ca mi-am deschis sufletul in fata oamenilor uitand ca oamenii vor profita de asta, imi vor cunoaste slabiciunile. Am uitat si am platit pentru asta! Dar nu am regrete, am invatat ceva din fiecare greseala. 
Am realizat ca indiferent de ce mi-au oferit oamenii, Dumnezeu mi-a oferit mereu frumosul. Mi-a oferit incredere in mine cand oamenii mi-au luat-o, mi-a oferit sanatate cand oamenii imi ofereau gratis doze de stres, doze de urat...Dumnezeu m-a ajutat sa ma ridic cand oamenii m-au ingenuncheat, si tot EL m-a ajutat sa imi pastrez doza de copilarie, tot EL ma ajuta sa zambesc desi uneori nu am motiv, dar intelegand ca fiind in viata exista cel mai frumos lucru.
Au existat mai multe motive sa plang decat pentru a zambi, dar multumesc si pentru zambete si pentru lacrimi. Multumesc oamenilor care mi-au demonstrat in momentele de cumpana ca sunt un om iubit. 
Sunt recunoscatoare pentru ca sunt in viata mea, iar asta e cel mai frumos lucru stiind ca daca astazi lacrimez maine exista speranta ca voi zambi. Sunt recunoscatoare pentru fiecare om ce a pasit in drumul meu, in sufletul meu, de la toti am invatat cate o lectie. Iar la sfarsit de an am primit ce mi-am dorit inca de la inceput. IUBIRE. Acesta a fost anul meu. 2014. 
Va doresc ca noul an sa va aduca tot va doriti. Multa lumina, iubire, incredere si multa sanatate. Fara ea suntem nimic...nu? Noul an sa fie cum vi-l doriti. Plin de frumos!

Vizualizări: 122 | Adăugat de: LoreAndree@ | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar