[Puterea sufletului ]
Acasă » 2015 » Ianuarie » 22 » Cuvintele sunt doar cuvinte.
5:51 PM
Cuvintele sunt doar cuvinte.

Cuvintele dor. Cuvintele te fac sa zambesti sau sa plangi. Cuvintele iti dau de gandit. Cuvintele te fac sa ierti. Cuvintele te fac sa uiti. Cuvintele te fac sa razi. Cuvintele te pot salva sau nu. Ele sunt simple sunete care se pierd in vant si-si pierd din semnificatie in timp sau in secunda 2. Cuvintele nu au putere, nu au cum sa-ti faca rau, nu au cum sa te loveasca si sa te lase sa zaci pe podea zile intregi. Cu toate acestea, paradoxal, cuvintele pot face asta.
Ne incredem atat de mult in ele, incat trecem cu vederea lucrurile evidente. De exemplu, cineva ne spune ca suntem talentati, in schimb pe fata ii apare o grimasa de zile mari. Ce facem? Evident ne concentram pe faptul ca acea persoana ne-a spus ca suntem talentati si ne zicem ca acea grimasa este pur si simplu un tic de-al ei.
Cand am incetat sa inlocuim faptele cu vorbe?
Cel mai mult imi plac cuvintele dintr-o relatie. Ele sunt memorabile si de neinlocuit, le consideram unice, adevarate si mai ales emotionante...pana la urmatoarea relatie sau pana ne dam seama ca vorbele fara fapte egal 0.
Sa spunem ca esti intr-o relatie de ceva timp. Sunteti amandoi indragostiti, fericiti si aveti senzatia ca toata lumea e a voastra. Va uitati unii in ochii celuilalt si va spuneti ca nimic nu va poate desparti, ca pur si simplu...cautarile s-au terminat si incepeti sa va faceti planuri pentru intreaga viata.
El sau ea iti spune ca nu isi imagineaza viata fara tine, ca fara tine nu mai poate trai, ca fara tine nu o sa se poata descurca, ca tu este cel/cea care ii da echilibru si ca niciodata nu o sa te dezamageasca. Apoi, iti spune ca va lupta pentru iubirea voastra, ca intotdeauna va veni inapoi, ca niciodata nu o sa te lase, ca se va schimba, ca daca ii spui sa plece, ea/el tot nu va pleca.
Urmeaza afirmarea faptului ca nu mai este nimeni ca tine si nimeni nu o sa mai fie vreodata, ca doar tu este cel/cea care-i poate aduce zambetul pe buze, care poate sa-l/s-o inteleaga si fara de care viata nu mai merita traita.
Cum ar fi toate aceste vorbe frumoase insotite de faptul ca: ea/el nu are timp de tine, nu te ia in serios, uita toate datele importante, niciodata nu se gandeste sa faca nimic frumos pentru tine sau nu ia niciodata initiativa, mereu te intristeaza sau eventual iti da o palma ocazional si accidental peste ochi?
Ce rost ar mai avea toate aceste vorbe daca in cazul unei despartiri, iubitul/iubita ta nu ar face nimic. Absolut nimic. Dupa ce ti-a spus si ti-a spus si s-a batut cu pumnul in masa si te-a privit in ochi, ea/el pur si simplu ar lasa-o asa. 
In aceste cazuri cuvintele nu au nici o valoare, sau cel putin nu ar trebui sa aiba. Sunt nule, spuse de dragul de a fi spuse sau...
Uneori faptele sunt mai presus decat cuvintele, iar faptele insotite de cuvinte sunt mai importante decat orice : un "te iubesc" si un sarut sau un "adio" si o usa trantita.
Ar fi simplu daca am putea alege..ori faptele ori cuvintele, din pacate nu suntem in masura de a face aceasta alegere. 
Totusi, am putea incerca ceva : vorbele, intotdeauna vor fi la fel sau aceleasi, spuse de alte si alte persoane pe diferite tonalitati, faptele isi pastreaza doza de imprevizibil, asa ca hai sa nu ne mai incredem atat de mult in cuvinte si sa incercam sa lasam mai mult faptele sa vorbeasca.

Vizualizări: 238 | Adăugat de: LoreAndree@ | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar