[Puterea sufletului ]
Acasă » 2015 » Ianuarie » 27 » Oamenii îmi spun multe.
6:04 PM
Oamenii îmi spun multe.

Cu toţii ştim însă că de la cuvinte la fapte şi adevăruri este cale lungă. Să spunem cuvinte este foarte uşor, chiar dacă sunt sau nu adevărate.
Şi cred că sunteţi conştienţi că o vorbă spusă nelalocul ei poate aduce o furtună teribilă în sufletul celui care o aude la fel cum poate să aducă şi mult soare.

Am impresia că am devenit dependenţi de cuvinte... Simţim nevoia să ni se spună cuvinte frumoase, să fim încurajaţi şi să aflăm cum suntem văzuţi în ochii celorlalţi. Ne hrănim cu cuvinte. Numai că... nu de puţine ori nu ştim şi adevărul din spatele cuvintelor.
Toată lumea poate să spună te iubesc, eşti minunat/ă, special/ă, extraordinar/ă, mulţumesc, îmi e dor de tine... dar nu toţi sunt şi sinceri. Şi poate că tot ce-ar trebui să facem ar fi să zâmbim celor care ne spun ceva frumos, să le mulţumim şi să trecem mai departe.
Poate că sună dur... cel puţin eu aşa simt, pentru că sunt genul care se hrăneşte cu cuvinte, nu ştiu cât de bine e, dar e mai bine. Pentru că poate veni o zi când toate acele cuvinte pe care le-am primit cândva să fie atât, nişte cuvinte. Cuvintele trebuie spuse doar dacă sunt simţite, atât. Şi cu grijă. Asta dacă ne pasă de cei din jur.

În urmă cu ceva timp mă uitam la un video pe youtube şi persoana care-l făcea vorbea despre încrederea în noi. La un moment dat a spus: "Dacă nu ai nimic frumos de spus unei persoane, mai bine nu-i mai spune nimic." Mi-a plăcut foarte mult. 
Decât să arunci cu noroi într-un om, mai bine taci. Taci şi mergi mai departe. Iar dacă vrei să-i zici ceva frumos, atunci fă-o din suflet, nu pentru a da bine. Mai devreme sau mai târziu tot se va afla dacă n-ai fost sincer şi vei rămâne o amintire, dar una urâtă.

Vizualizări: 181 | Adăugat de: LoreAndree@ | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar