[Puterea sufletului ]
Acasă » 2015 » Noiembrie » 13 » UITE CUM STĂ TREABA CU FEMEILE DEŞTEPTE…
6:32 PM
UITE CUM STĂ TREABA CU FEMEILE DEŞTEPTE…

Nu împărtăşesc opinia generală cum că o femeie inteligentă este aceea care ştie cum să profite de calităţile fizice pentru a obţine ceea ce îşi doreşte de la diverşi „domni”. Realizarea materială este una, fericirea şi împlinirea sunt total alte lucruri. Deci poţi avea toate prostioarele pe care le doreşti, dar asta nu înseamnă că ai de fapt ceva. Nu înţeleg cum reuşeşti să locuieşti într-o casă imensă singură şi să fii fericită… sau să îţi împarţi viaţa cu o persoană pe care să nu o suporţi doar de dragul că îţi oferă anumite bunuri. Nu înţeleg nici de ce ţi-ai sacrifica cei mai frumoşi ani din viaţă de dragul unei averi. Unde e inteligenţa în toată afacerea asta? Când au reuşit maşinile, bijuteriile şi hainele de firmă să înlocuiască nevoia de dragoste, când au trecut acestea de la simple lucruri la un „mod de a te împlini”?

O femeie inteligentă ştie să se iubească. Iubindu-se pe ea, preţuindu-se ca fiinţă umană, nu se va trata niciodată ca pe o bucată de carne. Din nefericire, multe dintre noi nu învaţă această lecţie la timpul potrivit şi ajung să regrete deciziile pe care le-au luat prea devreme. Probabil de vină este şi lenea, nu zic nu. Este foarte uşor pentru o femeie de 20 de ani să profite de calităţile sale fizice, să lase la o parte munca şi gânditul şi să se arunce în braţele primului bărbat cu bani care îi iese în cale. Sună bine ca la 20 şi un pic de ani să te răsfeţi pe o plajă cine ştie pe ce insulă privată, aşa-i? Dar sună la fel de bine să ai lângă tine pe şezlong un bărbat pe care nu îl iubeşti, dar cu care eşti nevoită să îţi împarţi patul, după care să te prefaci că eşti îndrăgostită?… Pentru că trebuie să îi plăteşti cumva toate lucrurile pe care ţi le oferă…

O femeie deşteaptă alege să iubească. Alege să iubească pentru că a înţeles că fără iubire viaţa este degeaba. Alege să ţină în braţe bărbatul pe care îl iubeşte din tot sufletul şi cu care abia aşteaptă să îşi împartă restul timpului în această lume şi chiar şi pe cealaltă , cu care abia aşteaptă să aibă o familie. Pentru această femeie, situaţia materială nu este o barieră. A înţeles care este sufletul ei pereche şi nu l-ar da pentru nimic în lume la o parte din viaţa ei. Îl va lăsa să o cucerească, îi va dărui tot ce are ea mai bun fără să clipească. Ea a înţeles că doi oameni sortiţi să fie împreună trebuie să rămână împreună, a înţeles că orice piedici pot fi trecute în doi atunci când singurul lucru care îi ghidează este dragostea.

Femeia deşteaptă ştie că degeaba omul de lângă ea are de toate, dacă ea nu este pentru el decât un trofeu. Ştie că trebuie să muncească pentru a se realiza, ştie că dacă le are pe toate pe tavă fără să fi făcut nimic pentru ele nu va fi împlinită niciodată. Ştie că trebuie să realizeze ceva pe pământul ăsta şi pentru a o face este dispusă să lupte. O femeie deşteaptă este o femeie feiricită pentru că ştie că toate relele trec. A înţeles că este extrem de important ce laşi în urmă şi vrea să îşi facă partea ei de treabă, de care să fie mândră. Ştie că va ajunge să aibă tot ce îşi doreşte (fie că este o familistă convinsă, fie că vrea o carieră de succes), dar nu este dispusă să facă compromisuri pe care să le regrete doar de dragul de a scurta timpul până acolo. Este dispusă sa se implice, să lupte alături de iubitul sau soţul ei, să aibă răbdare.

Poate că până să ajungi să fii o femeie deşteaptă trebuie să treci prin dezamăgiri. Dar cred că există suficiente femei inteligente de la care să învăţăam „reţeta succesului”. Fericirea implică muncă, investiţie de sentimente, de timp şi de răbdare. Nu trebuie să încerci să îţi legi viaţa de cineva de care să depinzi, pe care să nu îl iubeşti, dar care să te sponsorizeze… Pentru că de fapt nu vei avea nimic. Este important să îţi fixezi ca scop fericirea, nu averea. Nu face compromisuri pentru care mai târziu să îţi pară rău, aşteaptă-l pe Făt Frumos al tău, iar când vei simţi că l-ai găsit, acceptă-l chiar dacă nu vine călare pe cal alb. Fii deşteaptă ca să fii fericită!

Vizualizări: 154 | Adăugat de: LoreAndree@ | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar