[Puterea sufletului ]
Acasă » 2015 » Februarie » 24 » Vom fi fericiţi ...
1:03 PM
Vom fi fericiţi ...

Vom fi mai fericiţi când vom preţui TIMPUL mai mult decât preţuim banii. Când vom prețui mai mult oamenii decât prețuim lucrurile. Când vom realiza că suntem sclavii lucrurilor şi a imaginii publice, că ne sacrificăm pentru nimicuri care nu ne fac neapărat viața mai frumoasă, că ne îndatorăm şi facem rabat de la calitatea vieţii și amânăm totul de parcă am trăi o mie de vieți.
Vom fi mai fericiţi când vom realiza că valoarea unei maşini şi a unei călătorii o dau oamenii din maşină, nu preţul maşinii.
Vom fi mai fericiţi când vom şti cum să alegem oamenii care să facă parte din viaţa noastră...
Vom fi mai fericiţi când vom înţelege că a fi este mai important şi mai înălţător decât a avea. Că lucrurile şi banii pot cumpăra lucruri, chiar și oameni, dar nu pot cumpăra iubirea. Că lucrurile pe care le preţuim atât, nu ne iau în braţe noaptea, nu se bucură când ne întoarcem acasă, nu ne mângâie când suntem trişti sau bolnavi şi nu plâng alături de noi și nici după noi, când nu vom mai fi...
Vom fi mai fericiţi când vom înţelege că între preţ şi valoare este o mare diferenţă.
Vom fi mai fericiţi când vom realiza că orgoliul şi vanitatea sunt distructive. Când nu ne vom teme și nu vom fi prea mândri să ne cerem iertare. Când vom spune "Te iubesc!" cu toată inima.
Vom fi mai fericiţi când vom înțelege că există probleme mai grave decât faptul că afară plouă, că vecinul s-a uitat urât, că nu ştiu care vorbeşte urât despre noi, că ne-am pătat bluza preferată sau că mașina are o zgârietură...
Vom fi mai fericiți când nu ne vom mai compara fericirea şi nefericirea cu alţii...
Vom fi mai fericiți când vom trăi așa cum ne dorim, când vom face mai mult ce ne place decât ceea ce "trebuie", când nu ne vom teme să spunem adevărul și să fim așa cum simțim cu adevărat. Când nu-i vom mai lăsa pe alții să facă alegeri pentru noi și în locul nostru.
Vom fi mai fericiți când toate gândurile și faptele noastre vor porni din inimi pline de iubire.
Nu mai amânați să vă bucurați de viață. Până o să aveți telefonul ăla, mașina aia și ce știu eu ce mai visați, bucurați-vă cu ceea ce aveți acum. AZI.

Vizualizări: 187 | Adăugat de: LoreAndree@ | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar